Header image

"Poţi învăţa în patru feluri: pentru şcoală, pentru viaţa, pentru tine şi pentru orişicine"

Nicolae Iorga

line decor
  
line decor
 
 
 
 
              ISTORIC

            Pentru a intelege evolutia in timp a unei unitati scolare, trebuie sa o concepem ca pe un sistem complex, cu multiple conexiuni si implicari in viata sociala a unei comunitati, care prin cei  implicati, incepand cu elevii si cadrele didactice, impun prestigiu si respect in randul membrilor societatii in mijlocul careia traiesc.
            Localul scolii (corpul A) a fost construit in 1970 ca Liceul nr.2 (primar, gimnaziu, liceu). Modificari intervenite in timp:

  1. 1975: Liceul real-umanist nr. 2 (primar, gimnaziu, liceu);
  2. 1976: Liceul real-umanist nr. 1 (primar, gimnaziu, liceu);
  3. 1977: Liceul industrial nr. 4 (primar, gimnaziu, liceu);
  4. 1978: Scoala nr. 10 (primar, gimnaziu);
  5. 1999: Scoala “Alexandru Ciucurencu” (primar, gimnaziu).

 Localul corpului B a fost construit in anul 2001.
Scoala beneficiaza de 22 sali de clasa, 3 laboratoare (biologie, fizica si chimie), 2 cabinete(informatica si multimedia), sala de sport si un teren de 1800 m2 destinat jocurilor sportive.
Scoala a trecut prin perioade grele (1985-1989), cand din pricina suprapopularii a functionat in trei schimburi, in mai multe corpuri de cladire, unele complet neadecvate procesului de invatamant.
Cu toate conditiile grele, prestigiul scolii a crescut, fiind recunoscuta ca o scoala foarte buna, care a produs generatii intregi de absolventi care astazi fac cinste orasului si chiar tarii.
Dupa 1989, odata cu scaderea populatiei scolare, s-a revenit la normalitate din punct de vedere al numarului de clase si al programului de lucru, fara a se diminua calitatea pregatirii elevilor. Scoala “Alexandru Ciucurencu” este recunoscuta si in prezent ca o unitate foarte buna, cu rezultatele cele mai bune la nivel de judet.
Valoarea scolii se masoara prin rezultatele ei, care dupa 2000 au fost constant foarte bune, absolventii promovand examenele de final in procent de peste 90%, iar mediile obtinute le-au permis accesul in licee de prestigiu din municipiu.

--------------------------------------------------------------------------------

Șefii de promoții 2003-2014

Directorii școlii de la 1 septembrie 1978